Schooner Bombigher 50 Ft
€ 180.000,-

Schooner Bombigher 50 Ft

€ 180.000,-
1982
17.8 Lengte (m)
Hout
Diesel
279
All Waters Yachts

All Waters Yachts

Martinusstraat 36
3840 Gors-Opleeuw


+32(0)47392... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


Aangeboden door:

All Waters Yachts

Martinusstraat 36
3840 Gors-Opleeuw


+32(0)47392... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


All Waters Yachts

Martinusstraat 36
3840 Gors-Opleeuw


+32(0)47392... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.

Eindelijk de gedroomde boot gevonden maar nog niet direct het geld beschikbaar? Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Denk goed na over de financiële gevolgen zodat je vooraf zeker weet dat er achteraf geen tegenvallers zijn. Lees verder.


Het vaarverkeer in de Nederlandse wateren neemt steeds meer toe. Door de drukte op het water is de kans op schade ook steeds groter. Zorg voor een passende bootverzekering die vaargebied en -gedrag dekt. Lees verder.

Omschrijving Schooner Bombigher 50 Ft

Uitzonderlijk Schooner zeiljacht, authentiek ingericht, recente refit gehad, compleet en vaarklaar. Gekend onder haar originele naam "Shpountz".

Dit Schooner jacht is robuust gebouwd om lange tochten op zee te doorstaan. De Shpountz is je ideale metgezel voor korte zeiltochten of vakanties met vele vrienden of familie. Dit jacht blijft stabiel op zee en dankzij haar geringe diepgang kan je ook baaien en rivieren bevaren. Het is fijn vertoeven aan boord, zelfs op natte of kille dagen, door de praktische indeling van het schip.

Het hele jacht werd zorgvuldig gebouwd met oog voor vakmanschap en detail. Wie aan boord komt, ervaart het echte zeemansleven in een nostalgisch kader.

Er werd zeker ook gedacht aan comfort. Het dek is breed en heeft drie afzonderlijke toegangen naar het ruim: via de trap van de inkomhal of via een ladder naar master cabin of gasten cabin. Het is een praktisch jacht: in de inkomhal is een bergkast voor o.a. jassen. In de gang kies je om direct naar de master cabin te gaan of via de kombuis naar de grote leefruimte. In de kombuis ervaar je verrassend veel licht door de prisma’s in het dek. Twee gootstenen, bergvakken voor servies, bestek en glazen, extra snijplanken,…alles wat wenselijk is in een goede keuken.

Centraal in het jacht staat een grote houten tafel. De zitbanken rond de tafel hebben een mooie stoffering, net als de ligbedden erboven. De tafel kan breder uitklappen. Er is ook een groot dakraam waardoor veel licht binnenvalt. Over heel het schip zijn veel kasten, laden en bergvakken.

De gastenkamer wordt afgesloten met gordijnen. Er is een dubbel bed en een enkel bed. Bij de gastenkamer is een aparte badkamer, romantisch ingericht.

De master cabin ligt achteraan in het jacht. Er is een brede kaartentafel en ensuite badkamer. Het geheel kan afgesloten worden en biedt veel privacy. Ook via de leefruimte kan je de badkamer gebruiken.

Dit Schooner jacht is met veel liefde en zorg onderhouden en ligt klaar voor haar volgende avontuur. Het is een buitenkansje voor echte zeilers die houden van klassiek varen.Accommodatie
Materiaal, kleuren: : het interieur is volledig uit iroko hout, goed onderhouden, met licht schilderwerk in badkamers en wit/blauw stofferingen op kussens en gordijnen.
Verblijfsruimtes: : inkom met bergkast, kombuis met toegang tot ruime eet/zithoek, aansluitend slaapvertrek met sanitair. Aan stuurboord achteraan afgesloten master cabin met kaartentafel en apart sanitair.
Hutten: : volledig afsluitbare master cabin, tweede hut afsluitbaar met gordijnen en eigen toegang langs dek
Slaapplaatsen: : dubbel bed in master cabin, achter zitbanken in het salon een slaapplaats, gastenkamer met dubbel en enkel bed. De zitbanken kunnen dienst doen als extra ligplaatsen.
Motor, electra, water
Bedieningspaneel: : Philippi tanks, batterijen
Warm water: : elektrische boiler en via motor
Watertank & materiaal: : 3 tanks
Vuilwatertank & materiaal: grijs
Tuigage
Type tuigage: : Schooner
Overig:

TUIGAGE, RONDHOUTEN, BLOKKEN EN ZEILEN -  Het tuig heeft twee configuraties - een offshore driedelige combinatie-voorzeil en een enkelvoudig voorzeil. Het enkele voorzeil maakt het gemakkelijker om te zeilen op de relatief korte rak die in de kustwateren worden verwacht. De twee configuraties zijn echter gemakkelijk te verwisselen. De rondhouten zijn van het fijnste sparrenhout. De blokken hebben roestvrijstalen bindingen en bronzen schijven. Alle dek- en tuigage is op maat gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. De meeste  hardware is van Wichard met reserveonderdelen welke aanwezig zijn. Staande tuigage is uit gelast roestvrijstaal, mooi rond de masten verwerkt,  met spanwartels vastgezet in een set van traditionele deadeyes en lanyards - niet geheel traditioneel, maar een verstandige moderne werkwijze. Over het geheel genomen zorgt de tuigage voor een eenvoudige en comfortabele bediening voor deze vrij grote, traditioneel uitziende boot. FSE Dubbel gevlochten klassiek lopend tuigage geheel nieuw 2016


Uitrusting
Stootwillen, lijnen: nieuw 2020
Bijboot: : de originele bijboot "Shpountzinette" is ook aanwezig, maar heeft een restauratie nodig
Overig:

met passerelle


Veiligheid
Overig:

Dit zeiljacht wordt in samenwerking met Shipyard Lowyck, België aangeboden. Disclaimer : All Waters BV biedt de gegevens van dit vaartuig te goeder trouw aan. Hoewel er uiterste zorg is besteed kan de juistheid van deze gegevens niet worden gegarandeerd, noch de staat van het vaartuig. Een koper dient zelf of door zijn experts, de gewenste gegevens gevalideerd te onderzoeken. Dit vaartuig wordt aangeboden onder voorbehoud van voorafgaande verkoop, prijswijziging of intrekking.


Schooner Bombigher 50 Ft uit 1982 te koop op BotenBank.nl.

Schooner Bombigher 50 Ft

Lees verder
Sluiten
Meer informatie: www.allwatersyachts.com

Basisinformatie


Merk: Schooner Bombigher
Type: 50 Ft
Lengte (m): 17.80
Breedte (m): 5.20
Diepgang (m): 2.50
Staat van onderhoud: Gebruikt
Bouwjaar: 1982
Valuta: Eur
BTW: Paid

Specificaties


Romp: Hout
Helmstok of stuurwiel: Stuurwiel
Haven: Regio Kust
Land haven: BE
Werf gebouwd:

Motor


Merk: Volvo Penta
Type: Tmd40a
Bouwjaar motor: 1982
PK vermogen: 130
Branstofsoort: Diesel
Inhoud brandstoftank (liters): 500

Navigatie & Elektronica


GPS: Axiom 9
Kaartplotter: Axiom 9
Kompas:
Marifoon:
Navigatielichten:
Stuurautomaat/Autopilot:
Windmeter:

Interieur


Aantal kooien: 7
Aantal cabines: : Volledig Afsluitbare Master Cabin, Tweede Hut Afsluitbaar Met Gordijnen En Eigen Toegang Langs Dek
Koelkast:
Vriezer:
Verwarming:
Kooktoestel:

Uitrusting


Anker:
Acculader: Philippi Ace 24/30
Omvormer:

Veiligheid


Bielspomp:
Pagina Afdrukken

Aangeboden door:

All Waters Yachts

All Waters Yachts

Martinusstraat 36
3840 Gors-Opleeuw


+32(0)47392... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.
Pagina Afdrukken
Bericht
Ongeldig e-mailadres
Vul verplichte velden in

Meer advertenties van deze aanbieder

Gruno 35 Elite
Princess V48
President 52

Laatst bekeken

Schooner Bombigher 50 Ft
© 1996 - 2020 BotenBank.nl is een activiteit van Boats Group Nederland B.V.