Graag even aandacht voor jouw privacy

Om je een goede website te bieden, waarbij wij ons botenaanbod, watersportnieuws en advertenties op jouw interesses zijn afgestemd – maken wij gebruik van cookies en persoonsgegevens. Jouw privacy is belangrijk. Daarom gaan wij zorgvuldig met deze gegevens om en selecteren we onze partners met zorg.

Lees onze privacy statement en of ons cookiebeleid hoe we dit doen.

One Off Schoener Zeiljacht
€ 10.000,-

One Off Schoener Zeiljacht

€ 10.000,-
1996
15 Lengte (m)
Woodcore
884
Bootveiling.com

Bootveiling.com

Rubberstraat 9
1411 AL Naarden


035-544... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer u contact opneemt met de verkoper.


Bootveiling.com

Rubberstraat 9
1411 AL Naarden


035-544... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer u contact opneemt met de verkoper.


Bootveiling.com

Rubberstraat 9
1411 AL Naarden


035-544... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer u contact opneemt met de verkoper.

Eindelijk de gedroomde boot gevonden maar nog niet direct het geld beschikbaar? Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Denk goed na over de financiële gevolgen zodat je vooraf zeker weet dat er achteraf geen tegenvallers zijn. Lees verder.


Het vaarverkeer in de Nederlandse wateren neemt steeds meer toe. Door de drukte op het water is de kans op schade ook steeds groter. Zorg voor een passende bootverzekering die vaargebied en -gedrag dekt. Lees verder.

Omschrijving One Off Schoener Zeiljacht

De vraagprijs is het startbedrag van de online veiling. Bied mee tot 24 juni op www.bootveiling.com
Ze is als ‘one-off’’ ontworpen en gebouwd tegelijkertijd met het zusterschip (de rode boot
op de laatste foto's) . Met de bouw is aangevangen in 1996. De beide rompen zijn naast elkaar tot stand gekomen. Het zusterschip is aanzienlijk simpeler afgewerkt, catgetuigd, en was mede daardoor eerder klaar. Zij zeilt na de oversteek naar het Caribisch gebied inmiddels al enige jaren rond in Zuid-Amerika.

Bij de bouw is begonnen met een van eikenhouten latten -en epoxy gelamineerde massieve eiken kielbalk, die vanaf de achterkant van het schip, langzaam verjongend in één geheel doorloopt tot boven aan de boeg. Ook de spanten en dakbalken zijn van gelamineerde eiken latten. De langsstringers zijn 3x3 eveneens van eikenhout. Al het constructiehout in het schip is ook van eikenhout.

De kielbalk is opgebouwd op een massieve stalen gevormde plaat van 5 cm dik en met roestvrij stalen draadeinden bevestigd. Onder die stalen kielzool zit nog een, eveneens stalen, bak over de volle lengte gevuld met lood. E.e.a. uiteraard ingelamineerd.

De romp van het schip is opgebouwd uit 3 lagen kruislings aangebrachte stroken 6 mm garantie triplex ( Jumbo). Het zogenaamde ‘West’systeem, waar overheen twee lagen glasvezel versterkte epoxy is aangebracht. Onder de waterlijn zijn dat 3 lagen, waardoor de huiddikte boven de 22/25 mm is gekomen.

Bij alle lijmverbindingen is gebruikt gemaakt van epoxy van het merk Graf uit Oostenrijk. Bij het reeds varende zusterschip is het geheel bijzonder licht en sterk gebleken. Waterverplaatsing 15 mton, zowel bij slecht op zee als in de haven. Hierbij is extreem weer in de haven van Porto Santo bij Madeira doorstaan terwijl het schip aan een betonnen kade lag met iets meer dan 75 ton aan verschillende schepen langszij zonder merkbare effecten aan romp ect. Door het hoge vrijboord zeilt het ontwerp ook uitzonderlijk droog bij vrijwel elk weertype.

Aan de binnenkant dient nog het één en ander afgetimmerd te worden. De keuken is nog niet helemaal af, er zit geen goede vloer in en het plafond dient er ook nog in gezet te worden. De werking van de motor is niet bekend. De boot heeft de afgelopen vijf jaar netjes afgedekt in de haven gelegen maar is dus niet gebruikt waardoor de werking van de motor onbekend is. Het schip leent zich om permanent op te wonen.

De romp is gemaakt van hout-epoxy. Dikte romp ca 30 mm onder de waterlijn en 24 mm boven de waterlijn met een 40 mm dikke spiegel, Okumë dekken klasse VSIG-C

Spanten en Kiel van eikenhout, Schoenergetuigd, 2 masten, Gas: 2 gasflessen ingebouwd in bun op achterdek, Watertanks 2 maal: 1 maal van 400 liter en 1 van 200 liter

Brandstoftank van 250 liter, Lieren: 6 stuks waarvan 2 reserve, Enige zware ankers aanwezig

Het schip is teboekgesteld als zeeschip.Let op: Dit is een teboekgesteld schip en zal notarieel na de veiling overgedragen dienen te worden. De overdrachtskosten zullen voor rekening van de koper zijn.Kijkdag

Zaterdag 15 juni tussen 11 en 14 uur in Baarn

Accommodatie
Overig:
INDELING VOOR

Ankerbak

Voorste hut met 2 kooien

B.B. gastenhut met 2 kooien boven elkaar

S.B. toiletruimte met wastafel

MIDDEN

B.B. Salon met U-vormige bank

S.B. navigatiehoek

S.B. keuken, diverse kastruimte

B.B. machinewerkplaats plus machinekamer

S.B. stuk keuken

ACHTER

S.B. kasten

B.B. eigenaarshut met 2-persoonsbed. Diverse kastruimte aanwezig

S.B. bank ( vaste zitbank, te gebruiken als extra slaapplaats )

B.B. achter toilet en wastafel eigenaar, diverse kastruimte

B.B. midden douche eigenaar ( grenst aan machinewerkplaats )One Off Schoener Zeiljacht uit 1996 te koop op BotenBank.nl.

One Off Schoener Zeiljacht


Lees meer / minder

Meer informatie: www.bootveiling.com

Basisinformatie


Merk: One Off
Type: Schoener Zeiljacht
Prijs: 10.000,-
Valuta: Eur
Diepgang: 2
Lengte (m): 15
Staat van onderhoud: Gebruikt
BTW:
Breedte (m): 4.05
Bouwjaar: 1996

Specificaties


Helmstok of stuurwiel: Stuurwiel
Haven: Baarn (nl)
Land haven: NL
Romp: Woodcore

Motor


Inhoud brandstoftank (liters): 250

Interieur


Aantal kooien: 6

Meer advertenties van deze aanbieder

Laatst bekeken

Bootveiling.com

Bootveiling.com

Rubberstraat 9
1411 AL Naarden


035-544... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer u contact opneemt met de verkoper.
Pagina Afdrukken
Bericht
Ongeldig e-mailadres
Vul verplichte velden in
© 1996 - 2019 BotenBank.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.