Beneteau First class 8
€ 7.650,-

Beneteau First class 8

€ 7.650,-
1984
8 Lengte (m)
Polyester
Benzine
924
Particuliere plaatsing via Speurders
Marie Leijzers


Aangeboden door:

Marie Leijzers


Marie Leijzers

Eindelijk de gedroomde boot gevonden maar nog niet direct het geld beschikbaar? Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Denk goed na over de financiële gevolgen zodat je vooraf zeker weet dat er achteraf geen tegenvallers zijn. Lees verder.


Het vaarverkeer in de Nederlandse wateren neemt steeds meer toe. Door de drukte op het water is de kans op schade ook steeds groter. Zorg voor een passende bootverzekering die vaargebied en -gedrag dekt. Lees verder.

Omschrijving Beneteau First class 8

Beneteau first class 8 incl Yamaha 6PK 4takt 2011 buitenboordmotor 

Een heerlijke zeilboot voor de sportieve zeiler. 

De zeilboot is zeer goed onderhouden en heeft in de afgelopen jaren, 2015 en 2019, veel vernieuwingen gehad. Ik ben de 3e eigenaar. 

De boot met de afmetingen van 800 x 250 cm heeft een diepgang van 70 - 180 cm dmv een ophaalbare kiel. Hierdoor is de boot prima te gebruiken op de Waddenzee en in bijvoorbeeld Friesland. Eventueel trailer-baar (geen trailer aanwezig). 
Deze snelle boot laat geregeld grotere boten achter zich, kan planeren, en is ook uitstekend te gebruiken voor tochtjes. De verjongde mast draagt eveneens bij aan de sportieve zeileigenschappen. 

Met de uitgebreide zeilgarderobe is met (bijna) elk weertype te varen;
Elström Racing dacron genua 1 en 2 (goede staat)
Elström Racing dacron fok en stormfok (zeer goede staat)
Elstróm Racing dacron grootzeil (3 riffen) (goede staat), Grootzeilhoes 2015
(en een wat goed gebruikte North doorgelat laminaat grootzeil) 
Eventueel is een genaker erbij over te nemen. (9,2x8,8x5,35m).

Alle lijnen zijn vanuit de kuip te bedienen.Er zijn 4 Lewmar lieren, waarvan 2 double speed (in 2016 geserviced).

In 2015 heeft de boot een gehele refit gehad, hierbij zijn de volgende zaken vernieuwd; 

Er is een nieuw tuffluff voorstagprofiel geinstalleerd waarmee echt hoog aan de wind gevaren kan worden. 
In 2016 zijn 2 spinlock 5 schijfs organisers bij de mast gemonteerd alsook alle katrollen onder aan de mast vervangen.Verder zijn op de kajuit, naar de kuip een tweetal nieuwe 5 set stoppers gemonteerd. Vallen /lijnen zijn waar nodig vervangen. 

Elektriciteit (2015)

Geheel vernieuwde elektrische bekabeling 220 en 12 V. Nieuw ingericht schakelboard (Vetus). De accu kan worden geladen middels walstroom/acculader (Vetus) of met de dynamo van de buitenboordmotor. Electrische (en handmatige) bilgepomp. Walstroom-aansluiting in de kuip incl 20 meter kabel. Meerdere USB-oplaadpunten in kajuit en kuip. 

Navigatie (2015) 

In 2015 geheel vernieuwde NASA Clipper electronica, (snelheidslog, diepte en windsnelheid/richting), Contest kompas, Windex windvaan.

Overig in 2015 vernieuwd: 

Originele Yamaha kunststof benzinetank. Radarreflector. 1 pits gaspit (campinggas) Divers houtwerk binnen vervangen. Nieuwe mast manchet. 2 dekventilators. Navigatieverlichting in mast en op boeg. Volledige LED Kajuitverlichting. Accu. Afsluitbaar kajuitluik.Anker met 30 meter lijn (incl. 10 meter loodlijn) Stootwillen 4 stuks. Landvasten 4 stuks. Lifeline. Gekeurd buitenboordmotorslot.

Verfsysteem: In 2015 is het onderwaterschip kaalgemaakt en is er een 5 lagen International epoxicoating op de romp gezet.

Comfort;

Met in 2019 aangeschafte koudschuimmatrassen is voor in de punt een comfortabele slaapplek voor 2 personen. Op de zitbanken zijn in 2020 tevens nieuwe zit/rugkussens aangeschaft. Ook hier kunnen 2 slaapplekken gecreëerd worden. 

In 2020 is de roerkoning gereviseerd waarbij nieuwe POM bussen op maat zijn gemaakt. Het roer is nu zo goed als spelingvrij en daarmee nauwkeurig te sturen. Verder is er een nieuw kajuitluik ingezet incl ventilatie en nieuw slot. 

Elk jaar is de Yamaha F6C buitenboordmotor van de boot gehaald en binnen gestald. De motor is hierbij geserviced (oliën carter en staart), smeerpunten ingevet, carburateur gereinigd, bougie vervangen en motorruimte schoongemaakt.

Verder is de boot sindsdien elke winter uit het water geweest en heeft voor elk vaarseizoen een nieuwe antifouling laag gekregen. De stallingsbok kan erbij geleverd worden. 

Er is een zeer uitgebreide documentatie voorhanden met originele fakturen en handleidingen. Oorspronkelijk bouwjaar:  1984. Door de doorvaarthoogte van 12,50 meter ook te gebruiken op bijv. de Randmeren. 

 

Beneteau First class 8 uit 1984 te koop op BotenBank.nl.

Beneteau First class 8

Lees verder
Sluiten

Basisinformatie


Merk: Beneteau
Type: First Class 8
Lengte (m): 8.00
Breedte (m): 2.50
Diepgang (m): 0.70
Staat van onderhoud: Gebruikt
Bouwjaar: 1984

Specificaties


Romp: Polyester
Rompsoort: Rondspant
Opbouw Materiaal : Polyester
Helmstok of stuurwiel: Helmstok
Kilo: 1500
Soort kiel: Hefkiel
Roer: Aangehangen
Hoogte (m): 12.50
Haven: Kampen
Land haven: Nederland

Motor


Bouwjaar motor: 2011
Soort motor: Buitenboordmotor
PK vermogen: 6
Vermogen in kW: 4
Branstofsoort: Benzine
Pagina Afdrukken

Aangeboden door:

Particuliere plaatsing via Speurders Marie Leijzers
Pagina Afdrukken
Bericht
Ongeldig e-mailadres
Vul verplichte velden in

Laatst bekeken

© 1996 - 2020 BotenBank.nl is een activiteit van Boats Group Nederland B.V.