Gillissen kotter rondspant kotter
€ 145.000,-

Gillissen kotter rondspant kotter

€ 145.000,-
1976
13.6 Lengte (m)
Staal
1077
Particuliere plaatsing via Speurders
Cees Balder GIETHOORN

065336... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


Aangeboden door:

Cees Balder GIETHOORN

065336... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.


Cees Balder GIETHOORN

065336... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.

Eindelijk de gedroomde boot gevonden maar nog niet direct het geld beschikbaar? Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Denk goed na over de financiële gevolgen zodat je vooraf zeker weet dat er achteraf geen tegenvallers zijn. Lees verder.


Het vaarverkeer in de Nederlandse wateren neemt steeds meer toe. Door de drukte op het water is de kans op schade ook steeds groter. Zorg voor een passende bootverzekering die vaargebied en -gedrag dekt. Lees verder.

Omschrijving Gillissen kotter rondspant kotter

Van dit model zijn slechts 3 stuks gebouwd door scheepswerf Bak te Broek op Langedijk. De afmetingen zijn 13,60 x 4,00 x 1,30 m., waterverplaatsing is 21 ton en het bouwjaar is 1976. Het schip is off-white van kleur met een caramel-kleurig accent (bies). Verder heeft het teak-dekken en enkele blankgelakte houten delen, alsmede een blankgelakte mast voor het steunzeil (bazaan). Dit alles tezamen geeft het schip een prachtige uitstraling die vele bewonderende blikken en opmerkingen oplevert!
Het schip is tweemotorig, voorzien van Nanni 5-cylinder dieselmotoren uit 2001 met ieder 85 pk. Hiermee is het schip fantastisch te manoeuvreren, om zijn as te draaien en op de centimeter nauwkeurig in een box te varen. De aanwezige boegschroef is nauwelijks nodig! De vorm van het schip (rondspant en spitsgat) zorgt er voor dat het schip uitermate zeewaardig is. Ook het gewicht helpt er voor te zorgen dat het prachtig door het water glijdt en zeker niet bang is voor zwaar water. Met windkracht 7 over de Waddenzee doet het schip niks. Het steunzeil zorgt er voor dat het schip, ondanks de rondspant-vorm bij golfslag van opzij niet te veel gaat rollen. Een genot om op dit schip te varen dus!
Het schip is altijd fantastisch onderhouden. Steeds zijn er zaken gemoderniseerd en vervangen. Voorbeelden hiervan zijn de motoren, maar ook is de achterkajuit volledig veranderd en is een tweepersoonsbed ingebouwd. De badkamer is ook gemoderniseerd, met o.a. een elektrisch toilet, douche en was-/droogmachine. In de kombuis is alle apparatuur elektrisch, met een 4-pits Siemens keramische kookplaat, afzuigkap en twee koelkastjes (beide vernieuwd in 2015).
De indeling is als volgt: Voorin een dubbel V-vorm bed, aan bakboordzijde de kombuis met er tegenover een dinette (om te bouwen tot 2 persoons bed). Dan de kajuit met de binnenstuurstand en een L-vormige bank met tafel. De bekleding van de dinette en de kajuitbanken zijn in 2012 vervangen, evenals de gordijnen. Naar achteren aan stuurboord de natte cel en aan bakboordzijde kastruimte. Achterin vervolgens de eigenaarshut met tweepersoonsbed.
Omdat er geen gas aan boord is, is er gekozen voor een zwaar elektrische verzorging. Die wordt o.a. verzorgt door 2 stuks Victron Phoenix Multiplus 24/3000/70 (2008) lader/omvormer en een Victron 1800 Watt scheidingstransformator. Daarbij 6 stuks service-accus Varta MF LFD230 12V/230Ah welke in 2016 zijn vernieuwd. De startaccu (12V/165Ah) is vernieuwd in 2012.
Aan apparatuur is er verder een Raymarine e7 Hybridtouch kaartplotter (2012), Autohelm ST7000 autopilot, Raymarine ST40 dieptemeter en ST60 Tridata. Tevens is er een RS8300 marifoon aanwezig en een Kenwood DAB+ stereo met Bluetooth etc. (2018). Het ankerlier is een Lofrans Tigres (elektrisch) uit 2010.

Het schip ligt altijd in een schiphuis en gaat elke winter uit het water voor de winterstalling! Ook daar is niet op bespaard! En zelfs is het schip in 2017 volledig geschilderd en gelakt! Inruil is eventueel bespreekbaar.

Gillissen kotter rondspant kotter uit 1976 te koop op BotenBank.nl.

Gillissen kotter rondspant kotter

Lees verder
Sluiten

Basisinformatie


Merk: Gillissen Kotter
Type: Rondspant Kotter
Lengte (m): 13.60
Breedte (m): 4.00
Diepgang (m): 1.30
Staat van onderhoud: Gebruikt
Bouwjaar: 1976

Specificaties


Romp: Staal
Rompsoort: Rondspant
Kilo: 21000
Haven: Heeg

Motor


Merk: Nanni
Type: 5.250 Tdi
Bouwjaar motor: 2001
Aantal motoren: 2
Aantal cilinders: 5
Kruissnelheid: 16
Inhoud brandstoftank (liters): 1000

Navigatie & Elektronica


Dieptemeter:
GPS:
Kompas:
Marifoon:
Navigatielichten:
Navtex: Nee
Radar: Nee
Roerstandaanwijzer:
Log:

Interieur


Aantal kooien: 6
Aantal cabines: 3
Toilet(ten): 1
Koelkast:
Vriezer:
Audio:
Verwarming:
Oven:
Waterdruk systeem:
Waterboiler:
Grijswatertank:

Uitrusting


Anker:
Ankerlier:
Acculader:
Omvormer:
Walstroom aansluiting:
Pagina Afdrukken

Aangeboden door:

Particuliere plaatsing via Speurders Cees Balder GIETHOORN

065336... Toon Vermeld BotenBank.nl wanneer je contact opneemt met de verkoper.
Pagina Afdrukken
Bericht
Ongeldig e-mailadres
Vul verplichte velden in

Laatst bekeken

© 1996 - 2020 BotenBank.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.