Boot financieren


Boot financieren


Nederland is bij uitstek een watersportland. Dagelijks varen er vele watersporters over de Hollandse wateren en dat werkt aanstekelijk. Wanneer je zelf ook een motor- of zeilboot wilt kopen is dat een behoorlijke eenmalige investering. Zonder voldoende middelen is een lening misschien de oplossing. Maar waar moet je op letten bij het aangaan van een lening voor een boot en wat zijn de maandelijkse lasten voor de financiering van je toekomstige jacht. Een lening kan de nieuwe boot een stuk dichterbij brengen maar laat je goed informeren over de verschillende opties.

5 vragen en antwoorden

Wanneer je geld wil lenen voor de aanschaf van een boot dan zijn hier diverse mogelijkheden voor. Op de website botentekoop.nl zijn verschillende aanbieders die jouw nieuwe boot graag financieren.

Een rentepercentage is afhankelijk van meerdere factoren zoals type financiering of je financiële positie. In sommige gevallen is de geboden rente opvallend laag. Waakzaamheid is hierbij geboden. Hoe komt het dat de tarieven zo laag zijn? Komen er misschien nog kosten bij voor een verplichte verzekering of andere producten? De risicoanalyse van de kredietgever, gebaseerd op bijvoorbeeld leeftijd, looptijd of het soort contract, bepaalt het rentepercentage. Dit is voor iedereen dus weer anders. Let ook op hoe het zit met vervroegd aflossen. Het kan zijn dat daarvoor kosten in rekening worden gebracht terwijl bij een andere partij weer kosteloos afgelost kan worden. Dit kan verschillen per maatschappij.

Persoonlijke lening
Met een persoonlijke lening is het mogelijk om in één keer een vast bedrag te lenen. Je weet direct waar je aan toe bent. Voor de hele looptijd betaal je een vast bedrag met een vaste rente en aflossing per maand. Ook is het mogelijk om tussentijds of vervroegd af te lossen. Hier zijn voorwaarden aan verbonden die verschillen per financier.

Doorlopend krediet
Bij een doorlopend krediet neemt je geld op wanneer het nodig is. Met een dergelijk krediet is de looptijd en aflossing flexibel. De rente is dat ook en kan dus stijgen of dalen. Ook bij deze variant is het mogelijk om vervoegd af te lossen. Laat je altijd goed informeren wat het beste bij je past.

Het bedrag wat je kunt lenen hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Denk hierbij aan inkomen, maandlasten en andere financiële verplichtingen. Een aanbieder zal op basis van deze gegevens een bedrag berekenen wat je maximaal kan lenen. Let hierbij wel op dat deze lening extra maandlasten met zich meebrengen. Aandachtspunten zijn de looptijd, maandbedrag en de aflossingstermijn. Hoe langer de looptijd, hoe meer je uiteindelijk betaalt aan rente.

Het is altijd verstandig om te bekijken of er een besparing mogelijk is, zodat de maandlasten ook lager worden. Ook is het zinvol om te bekijken of de bestaande lening tegen betere voorwaarden over te sluiten is. Het is altijd mogelijk verschillende financieringsverstrekkers te vergelijken om te zien of voor deze lening nog wel het meest recente rentepercentage en voorwaarden van kracht zijn.

Om je boot in het buitenland te verzekeren, heb je een internationaal verzekeringsbewijs nodig. Dit bewijs moet je kunnen tonen wanneer je in het buitenland met je boot te water gaat. Het internationale verzekeringsbewijs kun je opvragen bij de verzekeraar. Doe dit wel tijdig zodat je het mee kunt nemen op het moment van vertrek.

Ons advies.

Ongeacht wat je doet. Ons advies. Laat je altijd goed informeren over de verschillende mogelijkheden afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Klik op een van onderstaande aanbieders voor een berekening van de maandlasten.

© 1996 - 2020 BotenBank.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.