m

Victoire 933

€ 28.000,- Bj 1979 9,33 m Polyester Diesel r 84x
Bekende en zeer complete Victoire 933 "Victoria". Met deze boot zeilde Henk Jukkema succesvol de Ostar. Ook de laatste jaren heel veel vernieuwd.

Find all details in your own language and 74 photo's at our own website bootverkopers.nl through the link at this page.

Algemeen:

Victoria werd in 1979 door de Victoria werf (later Victoire) gebouwd om in 1980 aan de Ostar deel te nemen met Henk Jukkema. Er werd uitgegaan van een standaard 933 die op een paar onderdelen werd aangepast voor extra veiligheid. Ondanks het verliezen van een onderdeel van de windvaanstuurinrichting (kostte 36 uur) werd de Victoria derde in haar klasse en was Henk Jukkema de eerste Nederlander in deze Ostar.

Na de race is de Victoria door de familie Koopmans zelf terug gevaren. Een verslag hiervan in de Waterkampioen is het begin geweest van vele interessante verhalen over hun reizen. Ook in het boek Tussen Azoren en Spitsbergen zijn twee hoofdstukken aan de Victoria gewijd. Hierna is de Victoria nog een aantal jaren in het bezit van de werf gebleven en soms als demonstratieboot gebruikt.

De Victoire 933 is gebouwd in de periode 1976 - 2005. Dat is lang voor één model maar geeft ook de tijdloosheid van de 933 aan. De Victoire 933 is zeer degelijk en goed gebouwd en heeft door het hoge ballastaandeel een hoog zeildragend vermogen. Het is een goede toerzeiler en met de 933 zijn al heel wat langere oversteken ondernomen. De kuip is lekker beschut en alles zit precies waar je het verwacht.

De 933 heeft een plezierige accommodatie met voldoende bergruimte voor een langer verblijf aan boord. Ook is de boot geliefd bij solozeilers. Hierover stond onlangs een artikel in de Waterkampioen. Wij hebben dit artikel digitaal beschikbaar en sturen u dit op verzoek graag toe. Hetzelfde geldt voor de originele brochure en een test uit de Waterkampioen uit 1986.

Victoria is onder andere voorzien van:

- Volvo Penta 2020 (1994) met revisie in 2014
- Saildrive (1994) met manchet 2012
- Tweeblads klapschroef
- Onderwaterschip kaal gehaald en in vijf lagen epoxy gezet (2012)
- Verstaging 2015
- Complete zeilgarderobe
- Wegneembare stag voor stormfok
- Alle lieren selftailing
- Hydraulische achterstagspanner
- Vaste op- / neerhouder
- Complete navigatie met Autohelm ST50 Wind, VMG, Log en Diepte
- Autohelm repeater voor de instrumenten buiten bij de kaartentafel
- Raymarine RL70 kaartplotter / radar
- Garmin GPSMap 526 kaartplotter met AIS-B (2012)
- SPX-5 SmartPilot stuurautomaat (2012) en reserve Raymarine ST2000
- Furuno Navtex
- Vaste- en handheld Standard Horizon DSC marifoon (beide 2012)
- Kachel, koelkast (compressor en element vernieuwd in 2014) en oven
- Twee accessoire accu's van 105Ah (2013) en startaccu 70 Ah (2012)
- Vierpersoons reddingvlot (2016) en overlevingspak
- Nieuwe watertanks met inspectieluik (2017)
- Buiskap
- Wintertent voor liggende mast
- Completer vaar- en verblijfsuitrusting
- Etc. etc.

De Victoire 933 is een fijne zeiler met een hele plezierige accommodatie. Victoria is nu 6 jaar in het bezit van de huidige eigenaar die de boot wegens gewijzigde plannen wil verkopen. In die 6 jaar is er heel veel vernieuwd en zijn kosten noch moeite gespaard om de boot in topconditie te houden voor een solozeiler. Wij hebben een lijst hiervan beschikbaar en sturen u die graag toe.

De huidige eigenaar zeilde solo op het IJsselmeer, de Noordzee en naar- en bij Engeland en heeft veel aandacht besteed aan veiligheid en het optimaal functioneren van alle techniek. Het interieur is schoon en droog en alles werkt naar behoren. Er zijn alleen een paar oppervlakkige haarscheurtjes in het polyester van het dek. Geklust hoeft er niet te worden; met Victoria kun je direct op pad om nieuw avonturen te beleven. Victoria heeft haar ligplaats in Baarn waar de eigenaar de bezichtigingen zal begeleiden.

Accommodatie:

Victoria heeft een hele plezierige verblijfsaccommodatie. Mooi op vlam betimmerd en deels afgewerkt met binnenmallen. Door ramen in de opbouw en dekluiken is er voldoende lichtinval. Bij binnenkomst van de kajuit is aan stuurboord de kombuis. De stahoogte hier bedraagt 1,86 m. Het gasstel is driepits en een oven en vernieuwde (compressor en element) koelkast zijn aanwezig. Onder helling kun je je hier goed klem zetten. Er is voldoende bergruimte voor alles wat je hier nodig hebt.

Tegenover de kombuis is de kaartentafel. Hier zijn de DSC marifoon, plotter- / radarscherm, Navtex en repeater voor de in de kuip aanwezige ST50 instrumenten. Ook is er een handheld DSC marifoon in de kajutingang voor binnen- en buiten gebruik. In het blad van de kaartentafel en eronder is bergruimte. De hondekooi is bij de kaartentafel en meet 200 bij 74 cm. Ook hier is bergruimte gecreeerd.

De salon bestaat uit een L-bank en een langsbank aan stuurboord. Op zee kunnen de rugkussens als slingerschot gebruikt worden. De afmeting als bed is 198 x 80 cm. De salontafel heeft twee neerklapbare delen en een flessenrek in het midden. Boven de banken zijn kastjes en ook onder de banken is bergruimte.

Voorbij het hoofdschot is de natte cel aan bakboord. Hier is de wc en een uitschuifbare wastafel en aan stuurboord een grote hangkast. De beide deuren zijn op twee manieren te gebruiken; om de kast of voorhut af te sluiten of om de wc en hangkast af te sluiten. Het bed in de voorhut is voorzien van goede matrassen en meet 186 x 174 cm. Boven het bed is een groot vluchtluik.

De Force 10 kachel staat tegen het hoofdschot en kan ook varend gebruikt worden wat het vaarseizoen verlengt. Op het kajuitdak staan twee luchthappers en er kan ook geventileerd worden door twee dakluiken. Er zijn voldoende lichtpunten waarvan de spots zijn voorzien van LED lampen en 12 en 220 V contactdozen.

Kijk en lees verder op Bootverkopers.nl.

Meer informatie: www.bootverkopers.nl
Kenmerken
Merk:

Victoire

Type:

933

Bouwjaar: 1979
Lengte: 9,33 m
Breedte: 2,95 m
Diepgang: 1,8 m
Prijs: € 28.000,-
Rompmateriaal: Polyester
Werf gebouwd: Victoria / Victoire
Ligplaats: Baarn
Ligplaats Land: Nederland
Gewicht: 4400 kg
Rompvorm: Rondspant
Doorvaarthoogte: 10m tot 15m
Aantal hutten: 1
Aantal slaapplaatsen: 5
Toilet(ten): 1
Besturing: Helmstok
Kielsoort: vaste kiel
Motor
Merk: Volvo Penta
Type: MD2020B
Bouwjaar motor: 1994
Draaiuren: 1916
Aandrijving: Sail-drive
Brandstof: Diesel
Tank: 50 l
Vermogen: 10 tot 30pk
Type motor: Binnenboordmotor
Interieur
Geluidsinstallatie: Radio / cd speler
Kooktoestel: Eno driepits
Oven: Eno
Koelkast: Vernieuwd 2014
Verwarming: Force 10
Uitrusting
Anker: 2 x Anker
Buiskap: Ramen vernieuwd
Zeilhoezen: Huik en rolfokhoes
Zwemtrap: H
Tuig
Grootzeil doorgelat: Hagoort 2002
Genua rolreef: Hagoort 2006
Spinnaker: H
Gennaker: H
Stormfok: Met wegneembare stag
Electra & water
Acculader: Victron 30 Ah
Waterdruk systeem: Met voetpomp
Navigatie & electronica
Navigatieverlichting: Met deklicht
Dieptemeter: ST50
Windmeter: ST50 + VMG
Kompas: Suunto
Stuurautomaat: SPX-5 en ST2000
Windvaan: Windex
Log: ST50
Kaartplotter: Binnen en buiten
Radar: Raymarine
Marifoon: 2 x Met DSC
Navtex: Furonu
Exterieur
Interieur materiaal: Binnenmal en teak
Raamlijsten: Aluminium
Opbouw: Polyester
Veiligheid
Radarreflector: 2 x
Lenspomp: Handmatig
Gasbun: H
Brandblusser: Keuring onbekend
Ligplaats:

Bootverkopers.nl

Inmiddels bestaan wij al weer ruim acht jaar. We hebben veel kopers blij kunnen maken met hun nieuwe boot en veel verkopers werden vrolijk van de razendsnelle verkoop van hun boot.