m

Bavaria Cruiser 33

€ 73.500,- Bj 2012 9,99 m Polyester Diesel r 69x
ONDER BOD / UNDER OFFER. 2013 Te water, 1e eigenaar en altijd goed voor gezorgd. Relatief weinig gebruikt, goed uitgerust en in bijzonder nette staat.

Find all details in your own language and 73 photo's at our own website Bootverkopers.nl through the link at this page.

Algemeen:

Jonge, nette en complete Bavaria Cruiser 33. Uitsluitend particulier gebruikt door de huidige eerste eigenaren (echtpaar) en nu slechts 256 motoruren. Altijd op de wal overwinterd en de motor is door de Volvo Penta dealer onderhouden. Volgens zeggen van de eigenaren zijn de zeilen zelfs nog nooit nat geweest.
Goede en gemakkelijk te hanteren zeiler met een bijzonder ruime en lichte accommodatie en vrijwel geen gebruikssporen. De Bavaria 33 is ontworpen door het bekende bureau van Bruce Farr wat garant staat voor goede zeileigenschappen. De boot is gebouwd door de Bavaria werf in Duitsland. Deze naam staat sinds 1978 synoniem voor een bijzonder goede prijs / kwaliteitsverhouding.
Deze 33 heeft de diepe kiel en conventioneel grootzeil met rolfok voor betere zeileigenschappen. Alle zeilhandelingen zijn vanuit de kuip te verrichten en de tuigage is ook alleen prima te hanteren. De kuip is ruim, biedt ook onder helling een goede zit en er is een hele grote bakskist voor alles wat je hier bij de hand wilt hebben.
De Bavaria 33 heeft een mooi afgewerkt en licht interieur met twee hutten met lange bedden en een hele ruime natte cel met natgoedkast. Bij deze 33 wordt de leefruimte verder vergroot door de mooie kuiptent. Het canvaswerk is net als de striping grijs wat een mooie uitstraling geeft.
De kombuis biedt alle comfort voor een langer verblijf aan boord en de Webasto kachel houdt het ook in voor- en naseizoen behaaglijk. Er is een heel groot uitklapbaar zwemplateau waar je in de haven of voor anker veel plezier aan kunt beleven.
"Land's End" is onder andere voorzien van:
- Zwaardere 27,3 pk Volvo Penta (i.p.v. 18 pk.)
- Saildrive met tweeblads schroef
- Conventioneel grootzeil met korte latten
- Rolfok op Furlex roller
- Vaste op- / neerhouder
- Telescopische spinnaker- / fokkeboom
- 4 x Selftailing 2-snelheden lier
- Gasstel met oven en koelkast
- Webasto AirTop verwarming
- VDO kaartplotter
- Garmin log, diepte- en windmeter
- Cobra Marine DSC marifoon
- Mooie kuiptent met drie te openen delen
- Wintertent over de kuip
- Teak op kuipbanken en kuipvloer
- Teak kuiptafel
- Groot uitklapbaar zwemplateau
- Vuilwatertank met dekafzuiging
- Middenbolders
- Trilens radarreflector
- Delta anker met ketting
- 4 x Zelf opblaasbaar reddingsvest
- Complete vaaruitrusting
Deze Bavaria ligt klaar om direct mee weg te varen. Er hoeft niet geklust of gepoetst te worden. Alles functioneert naar behoren en de boot is in een hele mooie staat. Het enige dat komende winter dient te gebeuren is het opnieuw kitten en monteren van de dekdoorvoeren vanuit de mast. Als je hier heel lang de waterslang op laat spuiten lekt er binnen een klein drupje water. Deze Bavaria is op afspraak in Lelystad te bezichtigen.
Op de Bavaria werf worden jaarlijks heel veel boten tussen de 30 en 50 voet gebouwd. Door continu te innoveren en rationeel te produceren behoort de werf tot de grootste ter wereld. Meer informatie over de werf vindt u op: https://www.bavariayachts.com/en-uk/. Wij hebben de originele brochure van de Bavaria Cruiser 33 digitaal beschikbaar en sturen u die op verzoek graag toe.

Accommodatie:

Deze Bavaria heeft een comfortabele en fraai afgewerkte accommodatie met twee hutten en een ruime natte cel. De stahoogte bij de kajuitingang bedraagt 1.87 m. Aan bakboord bevindt zich de L-vormige kombuis met spoelbak met stromend water, koelkast, tweepits formuis en oven. Bij de kombuis is kastruimte en in het onderstel van de kajuittafel zijn twee grote laden. Boven het fornuis is een te openen raam.

Bij de kombuis is de toegangsdeur van de riante achterhut. Deze heeft een bed van 200 x 175 cm. met een handig bankje voor bij het omkleden er voor. De achterhut heeft een hang- / legkast en een aflegplank boven het bed. Er zijn drie ramen waarvan er twee open kunnen voor ventilatie. De ramen zijn voorzien van verduisterings (rol)gordijnen.

Naast de kajuittrap aan bakboord is de ruime natte cel. Hier is een natgoedkast, de wc en een wastafel. Er is veel kastruimte voor toiletspullen en een te openen raam voor goede ventilatie.

Naast de natte cel is de kaartentafel met het schakelpaneel, de bediening van de Webasto kachel en de DSC marifoon.

De salon heeft een L-vormige bank aan stuurboord en een langsbank aan bakboord. De kajuittafel in het midden heeft twee neerklapbare delen en een geintegreerd flessenrek. In de salon is veel kast- en bergruimte.
De voorhut heeft plezierig veel ruimte voor het bed. Er is een grote hangkast aan stuurboord en een legkast aan bakboord. Ook zijn er aflegplanken en berguimte onder het bed. De lengte van het bed is 203 cm. en de grootste breedte is 180 cm.
Omdat deze Bavaria relatief weinig en alleen door een echtpaar gebruikt is is het interieur in een opmerkelijk nette staat. Kussens en betimmering zijn vrijwel nieuw. Er is heel veel lichtinval door de vele ramen en dakluiken en er is zowel permante- als geforceerde ventilatie. Er zijn (inbouw) spots en indirecte verlichting langs de wanden. Ook zijn er 12 V en 220 V contactdozen.
Kijk en lees verder op Bootverkopers.nl.
Meer informatie: www.bootverkopers.nl
Kenmerken
Merk:

Bavaria

Type:

Cruiser 33

Bouwjaar: 2012
Lengte: 9,99 m
Breedte: 3,42 m
Diepgang: 1,95 m
Prijs: € 73.500,-
Rompmateriaal: Polyester
Werf gebouwd: Bavaria Yachtbau GmbH
Ligplaats: Lelystad
Postcode ligplaats: 8226
Ligplaats Land: Nederland
Gewicht: 5200 kg
Rompvorm: Rondspant
Doorvaarthoogte: 10m tot 15m
Aantal hutten: 2
Aantal slaapplaatsen: 6
Toilet(ten): 1
Besturing: Stuurwiel
Kielsoort: vaste kiel
Motor
Merk: Volvo Penta
Type: D1-30
Bouwjaar motor: 2012
Draaiuren: 256
Aandrijving: vaste schroef
Brandstof: Diesel
Tank: 150 l
Vermogen: 10 tot 30pk
Type motor: Binnenboordmotor
Interieur
Kooktoestel: Tweepits gas
Oven: H
Koelkast: Waeco compressor
Verwarming: Webasto AirTop Evo
Uitrusting
Anker: Delta met ketting
Buiskap: Met kuptent
Zeilhoezen: Huik en rolfokhoes
Zwemtrap: 2 x
Tuig
Grootzeil normaal: H
Rolfok: Op Furlex 200S
Electra & water
Acculader: 25 Ah
Waterdruk systeem: Electrische pomp
Navigatie & electronica
Navigatieverlichting: Compleet met deklicht
Dieptemeter: Garmin GMi10
Windmeter: Garmin GMi10
Kompas: Plastimo Olympic 135
Windvaan: Windex
Log: Garmin GMi10
Kaartplotter: VDO Map7 Wi Plus
Marifoon: Cobra Marine DSC
Exterieur
Interieur materiaal: Mahonie en binnenmal
Opbouw: Polyester
Veiligheid
Radarreflector: Trilens
Lenspomp: Hand en electrisch
Gasbun: Ja
Brandblusser: Keuring onbekend
Ligplaats:

Bootverkopers.nl

Inmiddels bestaan wij al weer ruim acht jaar. We hebben veel kopers blij kunnen maken met hun nieuwe boot en veel verkopers werden vrolijk van de razendsnelle verkoop van hun boot.