m

Albin Vega

€ 7.500,- Bj 1978 8,25 m Polyester Diesel r 275x

De Albin Vega June is een door Per Brohäll ontworpen, met glasvezel versterkt polyester, zeilboot gebouwd door de scheepswerf Albin Marin te Kristinehamn, Zweden. Hiervan zijn van 1966 tot 1979 bijna 3400 Vega's gemaakt. Dit is met nr. 3012 een van de latere/nieuwere.
Maten en gewichten:
Lengte 8.25 meter (27 voet)
Breedte 2,49 meter
Diepgang 1,17 meter
Gewicht 2300 kg
Mastlengte 7,01 meter
Doorvaarthoogte 10,70 meter
Techniek:
Motor Volvo Penta MD6A Vermogen 10 pk. De motor krijgt ieder jaar een servicebeurt en twee keer per seizoen wordt de olie ververst. In 2012 is er een nieuwe startmotor en in 2014 nieuwe dynamo geplaatst.
Keerkoppeling Tussen de motor en de schroefas zit een olie gesmeerde keerkoppeling. Hierdoor is het mogelijk ook achteruit te draaien. De olie wordt regelmatig gecontroleerd en jaarlijks ververst. (Standaard werd er een schroef geplaatst die door het wijzigen van de stand van de bladen achterwaartse stuwkracht gaf.)
Schroef De schroef keert bij zeilen wanneer de motor niet gebruikt wordt in vaanstand.
Navigatieverlichting Hek-, bak-, stuur-, dubbel top-, anker en dekverlichting.
Electra 12 volt systeem met startaccu en werkaccu. Door middel van hoofdstroom schakelaar zijn de accu's aan en van elkaar te schakelen. Bij varen en aan de walstroom in de stand aan worden beide accu's geladen. In de stand uit wordt alleen de werkaccu belast en blijft de startaccu op peil. 220 volt walstroomaansluiting aanwezig.
Verwarming Diesel gestookte modulerende hete lucht kachel.

Tuigage:
Toptuigage met verstelbaar en geïsoleerde achterstag, maststrijk installatie, kuipbrede overloop voor grootschoot, lange genuarails.
De zeilen zijn in nette staat Genua rolfok en grootzeil. Er is ook een spinnaker boom en een 12 volt zeilautomaat. Voor de rolfok is er een hoes.
Op de kajuit staat een buiskap met ramen.
Meetapperatuur .: Kompas, snelheidsmeter, windsnelheidsmeter en brandstofmeter.
Overigen.:
Bilge/Lenspomp (handmatig bediend)
Paraplu anker en sleepanker
Radarreflector
4 x fender zwart
2 x lier aan mast
Zwemtrap
Zwenkbare kuip- / kajuittafel
Brandblusser
Zeerailing
Vlag
3 x mastdrager (voor en midden een blok en achter een schra)
Bijzonderheden.: In 2013 is de romp in de kajuit en punt van de boot aan de binnenzijde geheel voorzien van vinyl met foam voor isolatie. Tevens zijn de 3 bundeksels vervangen door deksels van Permateek.
De Albin Vega is een zeer zeewaardige boot, er wordt over de hele wereld mee gevaren. De S-spant en langkiel zorgen voor goede stabiliteit en de rompvorm draagt bij aan een hoge rompsnelheid en veel ruimte in de kajuit.
Met een Vega kun je overal goed varen. De relatief geringe diepgang van 117 cm in combinatie met de doorvaarthoogte van minder dan 11 meter maken het mogelijk ook kleinere meren, plassen of het Wad tot vaargebied te kunnen rekenen. De randmeerbruggen vormen voor deze Vega geen obstakel. Daarbij heeft deze Vega een maststrijk installatie. De Vega is een volwaardige boot waar je ook op groot water / zee prima mee terecht kunt. Veel eigenaren zijn met hun Vega oceanen overgestoken of de wereld rond gezeild.
De accommodatie in de Albin Vega is met twee personen heel goed bruikbaar. Wil je met vier mensen aan boord verblijven dan kunnen er twee op de langsbanken in de kajuit te slapen.
Het bed in de voorhut heeft een grootste lengte van 1,97 m. en grootste breedte van 1,88 m. Onder het bed bevindt zich naast diverse opbergvakken tevens de hard kunststof schoonwatertank.(± 100 liter).
De voorhut in de punt is af te sluiten met een deur evenals de natte ruimte (toilet en wasbak) en kast.
Tussen de punt en het hoofdschot van de kajuit bevindt zich de natte cel met de wc, een uitschuifbare wastafel en een grote natgoedkast.
De langsbanken in de kajuit zijn respectievelijk 196 en 180 cm. lang en zijn met een breedte van 67 cm. goed als extra slaapplaats te gebruiken. In het midden kan een zwenkbaar tafeltje geplaatst worden die ook in de kuip te gebruiken is. De stahoogte bedraagt 1.77 meter en bij de kombuis 1.87 meter.
In de kombuis aan bakboord is een tweepits spiritus kookstel en aan stuurboord een spoelbak.
In de kajuit bieden de diverse opbergvakken en kasten een zee aan ruimte.

Ter info de boot ligt in Friesland.

Meer informatie: www.drijfveer.nl
Kenmerken
Merk:

Albin

Type:

Vega

Bouwjaar: 1978
Lengte: 8,25 m
Breedte: 2,49 m
Diepgang: 1,17 m
Prijs: € 7.500,-
Rompmateriaal: Polyester
Werf gebouwd: Albin
Ligplaats: Akkrum
Postcode ligplaats: 8491 CJ
Doorvaarthoogte: 10m tot 15m
Aantal slaapplaatsen: 4
Toilet(ten): 1
Besturing: Helmstok
Kielsoort: Langkiel
Motor
Merk: Volvo Penta
Bouwjaar motor: 1978
Aantal motoren: 1
Aandrijving: vaste schroef
Brandstof: Diesel
Vermogen: 10 tot 30pk
Type motor: Binnenboordmotor
Interieur
Kooktoestel: Spiritus
Verwarming: H
Uitrusting
Anker: Twee ankers
Buiskap: H
Zeilhoezen: H
Zwemtrap: H
Tuig
Grootzeil normaal: H
Rolfok: H
Navigatie & electronica
Navigatieverlichting: H
Kompas: H
Stuurautomaat: H
Windvaan: H
Log: H
Exterieur
Raamlijsten: H
Veiligheid
Radarreflector: H
Lenspomp: H
Brandblusser: H
Ligplaats:

De Drijfveer & Tusken de Marren

Op zoek naar een nieuwe boot? Bekijk dan ons aanbod! Zit uw schip er bij? Neem dan contact op en wees welkom in Akkrum. Midden in Friesland, perfect bereikbaar per spoor en snelweg.