De beste plek voor kwaliteitsjachten sinds 1984
 1. Makelaars
 2. Kooplogboek
 3. Boot adverteren
 4. Inloggen
  botenbank.nl
  Koop logboek
  De boot van uw dromen gevonden? Mooie foto's en een aantrekkelijke vraagprijs zijn belangrijk. Maar wilt u goed voorbereid zijn, dan zijn vragen als 'wel of niet een aankoopkeuring'; 'welke makelaar helpt mijn huidige boot verkopen'; 'kan ik ook de bijkomende kosten financieren' en 'wat kost een verzekering voor deze boot' minimaal even belangrijk. Het Koop Logboek van de Nationale Botenbank helpt u gemakkelijk in contact te komen met partijen die deze vragen eenvoudig voor u kunnen beantwoorden. Zodat u zeker de beste deal sluit.
  Makelaars
  Op zoek naar een andere boot, maar u heeft uw huidige boot nog niet verkocht? De Nationale Botenbank kent een groot aanbod kwaliteits jachten van jachtmakelaars. Zij hebben niet alleen een heel uitgebreid aanbod van gebruikte schepen, maar kunnen u ook helpen uw huidige boot te verkopen. De jachtmakelaar heeft in veel gevallen een representatieve verkoophaven. Hij houdt voor u prijswijzigingen in de gaten van vergelijkbare types, maakt afspraken met kopende partijen en voert voor u de onderhandelingen. In sommige gevallen kunt u de makelaar ook inzetten bij de begeleiding van de aankoop van uw volgende schip (in binnen- en buitenland).
  Financieren
  Vraagprijs is een ding, maar kan ik deze boot ook betalen als ik alle bijkomende kosten erbij tel? Voordat u uw zoektocht begon, heeft u vast nagedacht over hoeveel geld u wilt gaan uitgeven voor de aankoop van uw boot. Maar eenmaal in het oriëntatieproces is de kans aanwezig dat u wordt verleid tot een net iets duurdere boot. Daarnaast vraagt u zich misschien af met welke bijkomende kosten u allemaal rekening moet houden. Dan is het goed om voordat u gaat bieden eerst eens met een betrouwbare financieel adviseur te praten die niet alleen verstand heeft van financieren, maar ook van boten.
  Aankoop keuring
  Haalt u tijdens een bezichtiging meteen alle gebreken van een boot naar boven? Denkt u de boot van uw dromen gevonden te hebben, laat dan een ervaren aankoop expert met werkprotocols, beroepsaansprakelijkheidsverzekering en aangesloten bij een brancheorganisatie een keuringsrapport opstellen. U verkleint daarmee de kans op onplezierige verassingen achteraf, aanzienlijk. Boten worden nog vaak zonder keuring aangeboden en ook garantie is over het algemeen niet zo goed geregeld als bij de aankoop van een auto. Besteedt daarom, voor u de boot koopt, extra aandacht aan een goede onafhankelijke inspectie van de boot door een ervaren aankoopexpert. Deze maakt voor u een doorgrond keuringsrapport. Een investering van zo’n 500-1000 euro die u heel snel terugverdient. Bovendien kunt u een ervaren aankoopexpert ook inschakelen voor een vaste taxatie, die u wellicht voor uw verzekering/ financiering nodig hebt.
  Verzekeren
  Aanvaringsschade zit vaak in een klein hoekje, maar wat kost dat nou zo'n verzekering? Nederlanders houden van water en zodra het mooi weer wordt, gaan we met z’n allen massaal het water op. Een ongelukje zit dan in een klein hoekje. Maar ook als u buiten Nederland gaat varen is het natuurlijk prettig om te weten dat u verzekering u weer op weg helpt in geval van schade. De kosten voor een bootverzekering kunnen aardig oplopen, afhankelijk van het type boot, vaargebied en het soort gebruik. Oriënteer u dus vooraf goed op de vereisten voor uw bootverzekering en de bijbehorende kosten.
  Pechhulp onderweg
  Wie moet ik bellen op zondag, als ik de haven niet meer uit kom? Een boot heeft behoorlijk te lijden onder de elementen. Vaak worden alleen nieuwe boten - tijdelijk - voorzien van een garantie. Koopt u een gebruikte boot dan loopt u over het algemeen dus zelf alle risico bij het uitvallen van de motor en andere onderdelen van de voortstuwing. Met een abonnement op een ‘boot mobiliteits service’, kunt u zeven dagen per week rekenen op ondersteuning bij reparatie, het bestellen van onderdelen of anderszins assistentie. Wel zo prettig als u op de dag van de overdracht van uw net gekochte boot reeds uw abonnement voor zo’n service geregeld heeft.